Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

​Gooseberry Belsebub

 

Pieni ja pippurinen oripoika Belsebub on hienoliikkeinen ja aavistuksen räjähtävä persoona. Useimmiten poni pyörii siellä, missä muut ovat ja haluaa osallistua kaikkeen. Energinen ja iloinen ori on mukava kaikille, mutta joskus innostuksissaan unohtaa oman kokonsa. Hän ei kuitenkaan tarkoita pahaa.

Nuori ori on hoidettaessa ja maasta käsin työskennellessä vielä hieman päänvaiva. Belsebub ei jaksa seistä kauaa paikallaan, vaan alkaa hillumaan, kuopimaan ja ääntelemään. Huomionkipeä herra osaa olla välillä erittäin rasittava, hän nimittäin ei ole koskaan ikinä saanut ruokaa eikä rapsuja. Aavistuksen dramaattinen poni vaatii suurta kärsivällisyyttä, sille täytyy antaa vain aikaa.

Ratsastaessa Bubba on todella kiva ja vauhdikas, eikä sitä todellakaan voi sanoa laiskaksi tai jäykäksi. Ketterä ja energinen herra on todella hyvä hyppääjä, se rakastaa etenkin maastoesteitä. Orilla on tosin ikävä tapa ylihypätä ja syöksyä esteisiin, etenkin sarjojen b-ja c-osat ovat ponin heikkouksia. Bubba saattaa tarvita maastoesteille hyvinkin rämäpäisen ratsastajan,koska tämä otus menee ja kovaa. Muutenkin Bubban selkään noustessa saa odottaa hurjaa kyytiä! Yleensä ori ei pukita eikä ryöstä, mutta saattaa joskus innostuksissaan heittää muutaman loikan tai unohtaa selässä keikkuvan ratsastajan avut. Bubballa on komeat, lennokkaat liikkeet ja etenkin laukka on laadukas ja helppo säädellä.

Perustiedot

Rodultaan connemaranponi, sukupuoli ori

Säkäkorkeus 141cm, väriltään ruunikonkimo

Syntynyt 01.11.2016, ikää 15 vuotta

Taso HelA 130cm CIC2, painotus kenttäratsastus

Rekisteritunnus VH16-035-0126

Kasvattaja Mercy VRL-14264, Omistaja Mercy VRL-14264

Sukuja jälkeläiset

 

i. Misty Mountains

conn mkm​

e. Nemetona

conn rnvkk

irp-t. Storycroft Berlin (e. De Facto Amsterdamxx)

Tulokset ja kilpailukalenteri

14.05.2018 Cefnmoor irtoSERT (Vibaja)

Päiväkirjamerkinnät

12.02.2017 Estevalmennus De Factossa

Kiara ja Bubba kiersivät maneesia reippaassa ravissa. Verryttely oli pian ohi, Kiara vielä otti muutamat pysähdykset varmistaakseen nuoren orin jarrujen toiminnan. Bubban ravi oli energistä, mutta hieman lyhyttä.
“Kiara, pidennä hieman askelta. Hirveää tikitystä”, sanoin.
Kiara korjasi asian, jonka jälkeen liike näytti mukavalta. Parin voltin jälkeen Bubba alkoi hieman rentoutumaan, eikä kulkenut enää pää taivaissa.
“Okei, vielä laukat, sitten aloitetaan”, sanoin.
Kiara nosti laukan ja laukkasi keskiympyrän. Hän teki muutamat siirtymät vielä ennen valmennuksen alkua. Ratana toimi tänään kuuden esteen kyhäelmä, joka sisälsi suhteutetun, sarjan, vesihaudan ja okserin.
“Eli aloita okserilta kulmasta, jatka siitä diagonaalille suhteutetun yli, vaihda laukka, kaarra oikealle ja hyppää tuo vesimatto. Sitten viel pitkälle sivulle okserin ohi sarjalle, okei?” selostin.
Kiara nyökkäsi ja aloitti radan. Hän nosti laukan kulmasta, jolloin Bubban korvat kääntyivät uhkaavasti eteenpäin. Vauhti pysyi hyvin hanskassa ensimmäisen hypyn, 60-senttisen okserin yli. Melko tiukka käännös diagonaalille ja suhteutetun ensimmäisen osan yli täysin ylihypäten, kunnon kamelina. Bubba sekosi jaloissaan yrittäessään laukanvaihtoa, eikä ehtinyt palauttamaan tasapainoaan seuraavalle, joten se hyppäsi esteeseen.
“Aijai, tule alku uudestaan!” huutelin.
Kiara nosti uuden laukan ja Bubballa alkoi mennä hieman turhan kovaa.
“Ota se istunnalla kiinni!” sanoin Kiaralle.
Kiara otti puolipidätteitä ja hidasti ponia istunnalla koko matkan okserille. Hyppy oli aivan liian iso, ylihyppääminen ei olisi pidemmän päälle hyväksi. Annoin Kiaran ja Bubban räpiköidä vielä suhteutetun yli ennen kommentteja.
“Okei, ensinäkin, se ylihyppää, tekee huonoa. Älä kannusta sitä liikaa, mutta varo hylkäämästä sitä esteen eteen. Älä itse ylihyppää istunnallasi ja pidä narut käsissä, sen pitäisi auttaa”, sanoin.
Kiara sai tulla alkupätkän vielä uudestaan. Nyt okseri tuli oikein nätisti. Vauhti kiihtyi liikaa suhteutetulle, joten väliin meni viisi askelta kuuden sijasta.
“Ahaha, vielä!” sanoin.

Kiara pudisti päätään, mutta nosti laukan vielä kerran. Bubba alkoi kuumumaan lisää, mutta tuli nätisti okserin yli ja kiisi suhteutetulle. Se meni nyt hyvin, koska Kiara otti kunnon pidätteet esteiden välissä. Viimeisen hypyn jälkeen riemu vasta repesikin, kun Bubba sinkaisi kovempaan laukkaan ja viskaisi kunnon pukin.
“Oookeeeei, sitten rauhoitutaan!” huutelin.
Kiara onnistui siirtämään Bubba käyntiin. Hän antoi Bubballe ohjaa vähän kerrallaan.
“Se oli ihan hyvä, mutta kyllä se on aika huolimaton vielä”, sanoin Kiaralle.
“Bubba on, olen treenannut sen kanssa aika paljon koulua, joten poni on aika innoissaan”, Kiara vastasi.
Reilun viiden minuutin välikäyntien jälkeen Kiara herätteli Bubban. Seuraavana oli vuorossa radan toinen puolisko, sarja ja vesimatto. Kun kyseessä oli jo hieman kisannut kenttäponi, oletin, ettei vesimaton kanssa olisi ongelmia. Kiara nosti laukan ja viimeisteli vesimaton lähestymisen huolellisesti, jonka tuloksena oli tasapainoinen ja pyöreä hyppy.
“Kehu!” huutelin.

Kiara rapsutti Bubbaa hieman ja jatkoi okserin ohi sarjalle. Bubba rynnisti tapansa mukaan ensimmäiselle esteelle täysiä ja kompastui b-osaan.
“Ja taas! Sarja uudestaan!”
Kiara käänsi Bubban vesimaton ohi uudelle kierrokselle. Bubba loikkasi taas, vaikka Kiara olikin tilanteen tasalla. Loikka oli niin suuri, että Bubba joutui kieltämään ahtaan välin takia b-osan, ja Kiara meinasi tupsahtaa maahan sen seurauksena. Avustin apinoivan punapään takaisin satulaan.
“Kokeile ravissa”, sanoin.
Kiara ja Bubba lähestyivät sarjaa nyt kevyessä ravissa. Hyppy oli hyvä ja laukka nousi välissä.
“Oikein hyvin! Sitten koko puolikas”, sanoin.
Kiara panosti vesiesteeseen, ja hyppy hipoi täydellistä. Mutkan kautta vielä sarjalle rauhallisessa laukassa ja nätisti yli.
“Hienoa! Kehu!” huutelin.
Nostin vesimaton ja okserin 90 senttiin ja sarjan sekä suhteutetun 70 senttiin. Kiara ja Bubba saivat vielä tulla koko radan ennen loppuverkkoja. Rata alkoi nätisti okserin ylityksellä. Rauhallinen ja tasapainoinen kaarre suhteutetulle, jonka ensimmäiselle osalle tuli isohko hyppy, mutta toinen osa meni hienosti. Suhteutetun jälkeen oli luvassa vesimatto, jonne Bubba vähän kiirehti. Hyppy kuitenkin onnistui ja ratsukko pääsi etenemään sarjalle. Kiara hidasti tarpeeksi ja piti ohjat käsissä, joten sarjakin onnistui.

“Mahtavaa! Sitten loppuverkkaa, se on porkkanansa ansainnut!” huutelin.

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

Ulkoasu ja CSS Mercy VRL-14264

Tausta Vintage Backgrounds

Fontit Google Fonts

Ylägrafikan kuva Pixabay CC0
 

 

☮ Sim Elite Cup

Everfair Acres

☮ Ardeal 

☮ Vindhani 

Auralammen Hevosklinikka

©2019 De Facto Eventing - suntuubi.com