Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Brittany Krust

 

Bree on peruskiltti, järkevä tamma. Se käyttäytyy joka tilanteessa, oli sitten kyseessä kilpailupaikka tai sitten oma kenttä. Se ei ota kuuleviin korviinsa orien härnäämistä ja huutelua, vaan osaa keskittyä asiaansa. Hoidettaessa erittäin kiltti, mutta joskus vähän jännittää kengittäjää sekä eläinlääkäriä. Ei tee mitään, vähän hilluu. Taluttaessa ei kisko eikä matele, vaan kävelee reippaasti vierellä pää ylhäällä pitkin askelin.

Tarhassa tämä tamma todellakin tuntee oman arvonsa, laittaa nenille hyppijät saman tien kuriin! Ei kuitenkaan haasta riitaa, ja tietää milloin kannattaa olla hiljaa ja perääntyä takavasemmalle. Kiertää ihan varmasti kuralätäköt, ja mutakelillä kököttää ainoassa kuivassa kohdassa muiden riehuessa ja nauttiessa mutakylvystä.

Ratsastaessa sen verran herkkä, ettei sovi ihan pienille. Tykkää vauhdista, ja rakastaa laukata maastossa täysiä. Osaa kuitenkin keskittyä myös koulukiemuroihin, Bree on ihanan herkkä ja toimii täydellisesti pelkällä istunnalla. Hermostuu liian kovista avuista, ja silloin menee todella kovaa, eikä pukitkaan ole täysi mahdottomuus. Jos ratsastaja osaa ratsastaa kunnolla istunnalla, niin mitään ongelmaa ei ole; Bree kyllä kulkee ja hienosti! Esteillä hieman epävarma, kaipaa vielä treeniä. Lahjakas hyppääjä ja omaa hyvän taktiikan, mutta kaipaa tosiaan vielä rutiinia. Ei ole säikky, muttei myöskään todellakaan mikään laama.

Perustiedot​

Rodultaan connemaranponi, sukupuoli tamma

Säkäkorkeus 137cm, väriltään ruunivoikko

Syntynyt 01.10.2014 Latviassa, ikää 17 vuotta

Taso VaB 90cm, painotus kouluratsastus

Rekisteritunnus VH15-035-0175

Kasvattaja Krustpils Manor, Omistaja Mercy VRL-14264

Sukutaulu ja jälkeläiset

 

i. H.S.Clifder

conn km 139cm

Champion

e. Bye Bye Birdie

conn BEC 136cm

KTK-III

t. Storyteller's Vesper (i. Storyteller's Lionheart)

o. Pretty Boy Honey (i. Fantome's Pretty Robin)

Tulokset ja kilpailukalenteri

08.04.2017 De Facto Stables irtoSERT

​Bree kantakirjattiin lokakuussa 2017 I-palkinnolle pistein 84p.

Hoito-ohjeet

- Sileällä pintelit ja etusiin bootsit, jos kunnon treenit

- Esteillä joka jalkaan suoja, etusiin bootsit

- Maastoon joka jalkaan suoja

- Rankan liikutuksen jälkeen jalkojen kylmäys 20min

- Tuulisella säällä alle 10c vuorellinen ulkoloimi

- Sateella alle 10c sadeloimi

- Alle -5c vuorellinen ulkoloimi

- Alle -10c toppaloimi​

​Päiväkirja

30.01.2017 Muutto Kanadaan

Valitettavasti Storyteller'sillä ei ollut enää resursseja kilpailuttaa ja varsottaa Breetä Irlannissa, joten neiti joutui matkustamaan Kanadaan De Factoon. Niinpä Bree lastattiin koppiin ja hänet lähetettiin laivalla New Yorkiin, kuten useimmat muuttavat ponimme. Haimme Breen aamulla karanteenista, hieman stressaantuneelta vaikutti. Tamma saa nyt levätä ainakin viikon raskaan matkan jäljiltä.

17.08.2015, kirjoittanut entinen omistaja
Olin huomannut Aida Connemarasilla komean ja jotenkin tutulta vaikuttavan orin, Fantome's Pretty Robinin. Selailin orin sivuja, kunnes huomasin sen sukutaulusta emän nimen, Miss Prettiness. Miss Prettiness oli hoitoponini Fantomessa vuonna 2007 ja muistin ponin vieläkin elävästi: ruunivoikko tamma, jonka sydän oli puhdasta kultaa. Poni oli myös yksi tallin hienoimmista poneista, sillä se oli YLA3 palkittu. Lopetin kuitenkin ponin hoitamisen jossain vaiheessa ja unohdin koko eläimen. Sen varsan huomatessa kuitenkin muisti virkistyi ja tajusin, että tästähän on pakko saada varsa! Niimpä taas kerran Cerylle viestiä, että talli kaipaa täytettä. Nainen pitää minua varmasti jo kahelina, ja Honey Hill alkaa connemarojen osalta muistuttaa Aidan sivu toimipistettä, mutta mitäpä tuosta, kiva ori on aina kiva ori. Oma tammani Brittany Krust sopi sukunsa puolesta Ceryn orille paremmin kuin hyvin ja näin saatiin varsa aikaan: Pretty Boy Honey. Nimensä varsa sai kauniin ulkomuotonsa ja kauniin kesäpäivän mukaan, täydellinen nimi suloiselle oripojalle.

13.07.2015, Muuttopuuhia, kirjoittanut entinen omistaja
Suomen kylmä talvi ja epävakaat sääolosuhteet muutenkin ajoivat minua pikkuhiljaa hulluuden partaalle. Samoin myös pienet piirit, ahkerien työntekijöiden puute, alati kasvavat lämmitys- ja rehukustannukset.. Olin jo aivan kypsä koko Suomeen, tähän onnettomaan takapajulaan, jolle Keski-Eurooppalaiset vain naureskelivat. Mietin useamman yöni pääni puhki että mikä olisi seuraava siirtomme. Eräänä iltana sain loistoajatuksen: pakkaisimme kamamme ja suuntaisimme Englantiin! Siellä sisar- ja yhteistyö tallillamme Honey Hill Farmilla olisi tilaa ja lääniä vaikka muille jakaa, talvi ei olisi aivan yhtä karsea kuin täällä Suomessa ja olisihan siellä kuninkaallisiakin.

Kun olin saanut käytännön asiat järjestykseen, oli toteutuksen vuoro. Hullun lailla pakkaamista, vaikka suurin osa tavaroista jäisikin Suomeen ja uutta ostettaisiin perillä (tulee halvemmaksi kuin kuljettaa pitkin poikin Eurooppaa). Rakkaudella kasatun hevoslaumani tahdoin kuitenkin mukaan viimeistä kaviokasta myöten, eikä sovi unohtaa tallikoiraamme tai lammaslaumaamme! Noin sadan eläimen kuljetus ei käynyt ihan noin vain, vaan hermoja ja lompakkoa koeteltiin monesti. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin kaikkia tyydyttävä ratkaisu aikaan. Ensimmäisenä lähtisivät pidempään laitumilla pärjäävät hevoset ja ponit, eli 13 suomenhevosta ja 9 shetlanninponia + lampaat. Seuraavassa satsissa matkasivat loput ponit (10 connemaraa, 4 new forestinponia, 4 ratsuponia, 3 welshponia, amerikanminiatyyyrihevonen, british spotted pony ja knabstrup-poni) sekä kolme tinkeriämme. Kolmannessa rysäyksessä matkasivat ravurimme (2kpl), knabstrupinhevonen, täysveriset (2kpl) ja sekalainen lauma puoliverisiä (16kpl). Aivan viimeiseen erään jäivät 24 suomalaista puoliveristä ja tallikoiramme Allu, sekä tietenkin perheeni. Vielä vihoviimeinen tarkistus, että kaikki oleellinen (passit, hammasharjat ja luottokortit) on laukuissa ja niin jätimme hyvästit Suomelle ja Ratsutalli Luttanoille. Huomenna heräämme uuteen aamuun Englannissa, Honey Hill Farmilla.

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

Ulkoasu ja CSS Mercy VRL-14264

Tausta Vintage Backgrounds

Fontit Google Fonts

Ylägrafikan kuva Pixabay CC0
 

 

☮ Sim Elite Cup

Everfair Acres

☮ Ardeal 

☮ Vindhani 

Auralammen Hevosklinikka

©2019 De Facto Eventing - suntuubi.com