Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

​Ceann Gemstone

 

Gemma on reipas ja iloinen rouvaikään ehtinyt tamma, joka ei turhaan ujostele! Vauhtia ja aktiivista elämäntapaa arvostava poni inhoaa paikallaan seisoskelua, eikä sen pää kestä vapaapäiviä. Tamma on rohkea ja sitä viehättää suuresti uudet asiat -uteliampaa ponineitiä et meiltä löydä. Kiltti ja kaunis Gemma on monen mieleen, onhan se hieno poni.

Hoidettaessa Gemma on kiltti ja seurallinen, vaikka ei jaksakaan seisoa pitkään paikallaan. Se pitää ihmisistä ja ihmettee usein meidän jokapäiväisiä askareita. Tamma on hyvin avulias ja usein aiheuttaa pieniä katastrofeja, kun hän vain yrittää auttaa. Toisin sanoen, jahtaa ihmisiä ja muita hevosia kunnes joku häätää tamman muualle.

Gemman ratsastettavuus on hyvä, mutta sillä on aika paljon vauhtia. Karvainen poni kätkee sisälleen tulisen ja kiihkeän urheiluhevosen, jolla on kova kilpailuvietti. Sen mielestä on todellista elämää kiitää täysiä mutaisella maastoradalla hyppien isoja esteitä. Äärimmäisen rohkea ja nopea poni on kenttäkilpailujen rusettihai. Kouluaitojen sisäpuolella Gemma on mukavan tasainen ja vetreä taituri.

Perustiedot

Rodultaan connemaranponi, sukupuoli tamma

Säkäkorkeus 146cm, väriltään ruunivoikonkimo

Syntynyt 03.10.2016 Irlannissa, ikää 18 vuotta

Taso HelA 120cm CIC2, painotus kenttäratsastus

Rekisteritunnus VH16-035-0113

Kasvattaja Nora VRL-02066, Omistaja Mercy VRL-14264

Sukutaulu ja jälkeläiset

 

i. Glenllach Mountain Mist

conn rnvkk 147cm

ii. Ragallach Peadair iii.Oissin Rory iiii. Ronald R
iiie. Oissin Ronya
iie.Ragallach Penelope iiei. Huge Mountain
iiee. Pensylvania
ie. Glenllach Alastriona iei.Dahmnaith Teague ieii. Teaser Toby
ieie. Verig's Vogue
iee. Tigernach Fionnaith ieei. Beckieham's Tiny Tee
ieee. Honeyfield's Fiona

e.Painswick Vanora

conn km 146cm

ei. Lochlann Pembroke eii. Cryff Catch Me eiii. If I Catch U
eiie. Erusty Sueno Let
eie. Awana Inez eiei. Kinwood's Kenzo
eiee. Brookbank Dylan
ee. Painswick Varya eei. Rentukan Jerry eeii. Verlangzamen
eeie. Miss Helen
eee. Bye Vanyar eeei. Link Larkin
eeee. Vanessa

 

Tulokset ja kilpailukalenteri

03.01.2018 Ponitila Adina irtoSERT (tuom. Lissu T)

14.05.2018 Cefnmoor irtoSERT (tuom. Vibaja)

20.05.2018 Hopewood Connemaras irtoSERT (tuom. Jannica)

Champion-arvonimi anottu 01.06.2018

Kantakirjattu II-palkinnolle toukokuun 2018 tilaisuudessa pistein 71p.

 

​Päiväkirja

Ell käynti 20.01.2016

Ikenet sillä olivat terveen väriset ja hampaat kunnossa. Silmät olivat kirkkaat ja terveet. Hengitysäänet hieman raskaat, mutta sydänäänet hyvät. Juoksutin kevyesti Gemmaa ravissa ja se hengästyi odotettua nopeammin. Otin tammalta verikokeet ja pikaisen laskelman mukaan tammalla on ainakin raudanpuute. Vaikka hevoselle on lisätty rautaa ja vitamiineja rehuihin, se ei ole syystä tai toisesta imeytynyt kunnolla. Mittasin myös hemoglobiinin ja tämäkin oli alhainen. Elimistön hapensaanti on vaikeutunut tästä syystä ja se aiheuttaa hevoselle myös haluttomuutta ja väsyneisyyttä.

Ensihätään annoin Gemmalle nyt C-vitamiiniruiskeen, jonka pitäisi siis auttaa raudan imeytymisessä. Pitäkää hevonen edelleen vähemmällä käytöllä. Toivotaan tämän auttavan myös hevosen stressitilaan, mikä sillä todennäköisesti myös on. Mikäli tilanne on sama vielä viikon päästä, tulkaa uudelleen. Pitäkää hevosta silmällä ja tuokaa jo aiemmin klinikalle jos huomaatte hevosen terveydentilan laskeneen edelleen.

 

Oak Tree Ranchin nuorille hevosille suunnattu maastoestevalmennus 22.11.2016

Tämänpäiväiseen valmennukseen oli saapunut erikoista sakkia: pikkuinen ja vähän liiankin iloinen connemaraori Bubba omistajansa Kiaran kanssa, kaunis, tutun näköinen appaloosasähikäinen Sheila ja vielä toinen connemaranketale Gemma nårjalaisen tuttavan Thoran alla. Ratsukot verkkailivat toisiaan epäluuloisesti kyräillen pikkukentällä. Toivoin todella, että kolme jännittynyttä nuorta ei lietsoisi jännitystä keskenään.

 

Gemma taisi olla kaikkein rauhallisin otus tässä valmennuksessa. Thora kevensi nätisti perse satulaa hipoen.​ Huomautettavaa oli vain jatkuvassa nykimisessä, etupainoisuudessa ja pienessä vinoudessa.

"Se on aika vino ja hieman ärsyyntynyt, ota pieni käyntitauko ja kokeile uudestaan. Se ei myöskään voi olla etupainoinen, kun lähdetään esteille, muuten olette ensimmäisen minuutin jälkeen molemmat turvallaan puskassa", sanoin.

 

Päällä vartin verkkailun jälkeen suuntasimme jonossa metsään. Selitin suunnitelmani matkalla.

"Okei, tänään harjoiteillaan vesiestettä, alas-ja ylöshyppyjä sekä jyrkänteitä. Ehkä ehdimme myös banketille. Hyppääminen ei ole nyt se pääasia", sanoin.

Sain vastaukseksi muminaa kastumisesta.

"Ei muttia, tehän tulitte tänne kastumaan! Menemme kuitenkin ensin alas-ja ylöshypyille", sanoin.

 

 

"Good enough, Gemma ja Thora!" huutelin.

Gemmakin alkoi innostua, mutta lähestyminen oli silti rauhallinen ja tasapainoinen. Poni ymmärsi jutun pointin ja pomppasi sopivalla loikalla ylös.

"HIIIENO PONI! Ota vielä laukassa! ehdotin.

Laukka lähti hieman räpiköiden, mutta lähestyminen onnistui. Pikkuneidillä meni tosin koivet sekaisin, joten hyppy epäonnistui.

"Eeeei ole pikkuisen vika, kehu oiiikein hyvin!" sanoin Thoralle.

 

Rauhallinen ja lahjakas Gemma-neiti suoritti tehtävän kunniakkaasti käynnissä sekä ravissa. He pääsivät kokeilemaan laukassakin, mutta poni esitti komean liukupysähdyksen.

"Se oli epävarma! Ota vain uudestaan ja kannusta enemmän", sanoin.

Toinen kerta toden sanoo, poni tuli 40cm pudotuksen valtavalla loikalla niin, että Thora meinasi jäädä matkasta!

 

Viimeisenä oli vuorossa Gemma. Gemmakin oli kokenyt banketinhyppääjä ja lähes ongelmaton tapaus, joten se sai aloittaa heti ravilähestymisen. Ylöspäin se hyppäsin hyvin, mutta yritti lähteä vinoon banketin päältä.

"Aijai, ole tarpeeksi nopea! Uudestaan!" huusin.

Nyt Thoran ja Gemman banketinylitys oli loistava, joten käskin heidät kokeilemaan vielä laukkaakin. Gemma yritti samaa temppua, mutta Thora oli tarpeeksi näppärä nopeaan suoristukseen.

"Hienoa! Nyt riittää, hienosti meni kaikilla! Kävellään takaisin tilalle, siellä voitte ravailla vielä, jos haluatte!" sanoin.

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

Ulkoasu ja CSS Mercy VRL-14264

Tausta Vintage Backgrounds

Fontit Google Fonts

Ylägrafikan kuva Pixabay CC0
 

 

☮ Sim Elite Cup

Everfair Acres

☮ Ardeal 

☮ Vindhani 

Auralammen Hevosklinikka

©2019 De Facto Eventing - suntuubi.com