Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

De Facto Matisse

 

Matissen synnyttyä mietimme, tuleeko siitä liian hankala luonteikkaiden vanhempiensa takia. Ei onneksi, nuori musta tamma yllätti kaikki kärsivällisyydellään ja rauhallisuudellaan. Se on kuitenkin nirso kaiken suhteen, eikä kelpuuta ihan ketä tai mitä tahansa. Mattie on perusluonteeltaan hieman vaikeasti tavoiteltava ja kovapäinen, mutta hyvin rauhallinen ja kiltti. Se ei järjestä ikinä mitään kohtauksia ja on hyvin tasainen suorittaja joka lajissa.

​Hoidettaessa Matisse on mitä helpoin. Se saattaa tosin seisoskella takamus ovea kohti, joten se pitää aina mennä hakemaan. Tamma ei ole kovin seurallinen, mutta pitää toki harjauksesta ja huolenpidosta. Se ei kiinny kovin nopeasti, ja aluksi saattaa olla kuin yrittäisi ystävystyä seinän kanssa. Parin yhteisen onnistumisen jälkeen Matisse alkaa kyllä pehmenemään ja siitä saa luotettavan ja tasaisen ystävän.

​Ratsastaessa Mattie on mukava ja tasainen. Parhaassa iässään oleva tamma omaa hienot liikkeet ja korkean kapasiteetin. Neiti rakastaa hyppäämistä yli kaiken ja innostuu aina, mutta ei ikinä riehu. Sileällä osaa olla vähän löysä, sitä ei voisi koulukiemurat vähempää kiinnostaa. Neitiä on vaikea motivoida kouluvääntöön, mutta silloin kerran vuodessa kun se innostuu, ratsastaja saa kokea lennokkasta liikettä ja ratsukon välistä harmoniaa. Maastossa ja maastoesteillä varma kuin juna, ei säiky eikä kyttää. Rakastaa vesiesteitä, sinne hypätään ja korkealta. Rohkea ja skarppi kisakaveri oikealle ihmiselle.

Perustiedot

Rodultaan englantilainen täysiverinen, sukupuoli tamma

Säkäkorkeus 160cm, väriltään musta

Syntynyt 21.12.2015 Kanadassa, ikää 12 vuotta

Taso VaB 140cm CIC4, painotus kenttäratsastus

Rekisteritunnus VH15-006-0465

Omistaja ja kasvattaja Mercy VRL-142

Sukutaulu ja jälkeläiset

 

i. Fundamentally Evil​xx

xx prt 166cm

e. Hurts Like Hell​xx

xx rn 159cm

 

​Tulokset ja kilpailukalenteri

Matisse kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa tasolla 7.

Kuvagalleria

   

Päiväkirjamerkinnät

13.01.2018 Maastolenkki (kirjoittanut Crimis)

Uusi viikko, uusi talli ja uusi hevonen alla. Kirkas taivas ja kirpeä pakkaskeli nosti mielialaani entisestään. Selkeästi pakkasasteet ja harvinainen auringonpaiste piristivät myös Matissea – täysiveritammaa, jonka olin luvannnut liikuttaa Mercyn puolesta tänään. Olimme lähteneet reippaalle maastolenkille, jotta kovan tason kilpahevonenkin saisi välillä revitellä.
Ja kyllähän sitä vauhtia täysiveriseltä löytyi – kun sitä pyysi. Matisse pysyi nätisti hanskassa, ei yrittänyt missään kohtaa ryöstää tai riehua muutenkaan. Sitten vasta, kun annoin hevoselle ohjaa laukkasuoralla, se meni kovaa. Ja minä nautin jokaisesta kyyneleestä, mitä kylmä viima kasvojani paiskatessaan aiheutti.
Hevonen höyrysi, kun talutin sen kylmästä lämpöiseen talliin. Se sai selkäänsä villlaisen viltin ja suuhunsa porkkanan. Eikä sitä sitten enää olisi voinut vähempää kiinnostaa läsnäoloni, mutta ei se mitään. Olin silti onnellinen retkestämme ja valmis jo itsekin kääriytymään paksuun vilttiin.

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

Ulkoasu ja CSS Mercy VRL-14264

Tausta Vintage Backgrounds

Fontit Google Fonts

Ylägrafikan kuva Pixabay CC0
 

 

☮ Sim Elite Cup

Everfair Acres

☮ Ardeal 

☮ Vindhani 

Auralammen Hevosklinikka

©2019 De Facto Eventing - suntuubi.com